Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Óraforgatókról

Az óraforgató működésben tartja az automata karórákat, ezáltal megakadályozza a szerkezetben lévő kenőanyagok besűrűsödését, vagyis ritkábban lesz szükség karbantartásra. További előny, hogy az időmérőt nem kell újra és újra beállítani egy hosszabb pihentetés után.

Hogy hogyan működik? Az óraforgató az automata óra felhúzását úgy végzi, hogy egy, a vízszintestől kellő mértékben eltérő tengely körül forgatja az órát. Az óraszerkezetben a rotor igyekszik legnagyobb tömegével lefelé mutatni, s miközben az óra hozzá képest elfordul a szerkezet lassan felhúzódik. 

Nem mindegy, hogyan forgat? Hát nem! A minőségi óraforgatók változtatható programmal kerülnek forgalomba. Bár a húzás és pihentetés arányának gyári beállítása a változó irányú forgatással kombinálva az órák legalább 80 százalékának tökéletesen megfelel, a felhasználónak lehetősége van különböző óráihoz különböző beállításokat használni.

Egy jó óraforgató működésben tartja, de nem hajtja túl az érzékeny, finom óraszerkezetet. A legtöbb gépezet képes hálózatról és elemről is működni. Ha biztos helyen, esetleg páncélszekrénybe zárva kívánjuk “lélegeztető-gépen” tartani óránkat, akkor az elemes vagy az akkumulátoros üzemmód a kedvezőbb. Ügyeljünk rá – és ne éppen ezen akarjunk spórolni –, hogy megfelelő minőségű, lehetőleg alkáli elemeket, vagy a környezetet kímélő, nem kadmium tartalmú akkumulátorokat használjunk!

Kínálatunk folyamatosan bővül. Böngésszenek kedvükre weboldalunkon!  Mi csak olyan óraforgatókat forgalmazunk melyekre bátran vállalunk garanciát és probléma esetén szervizelni is tudjuk az eladott készülékeinket. Kérjük más gyártók termékeivel ne keressenek minket! Megértésüket köszönjük.